Verkkopalveluja kansalaisvaikuttamista varten

työkalutaso2

Kansalaisaloite-verkkopalvelu toimii oikeusministeriön ylläpitämän Demokratia.fi-sivuston alaisuudessa, jossa on myös muita verkkopalveluita kansalaisvaikuttamista varten.

Kuntalaisaloite.fi mahdollistaa kunnan asukkaille ja muille jäsenille tehdä kunnalle aloitteita sen toimintaa koskevissa asioissa. Kunnallisaloite perustuu Kuntalain 28 §:ään eli Aloiteoikeuteen. Kuntalaisaloite on verrattain tuntematon palvelu, vaikka verkkopalvelu onkin tehnyt sitä tunnettavaksi. Noin puolet Suomen kunnista on mukana Kuntalaisaloite.fi-verkkopalvelussa. Palveluun on suunnitteilla muutos, jonka jälkeen kunnat voisivat tuoda palveluun tietoa tehtyjen aloitteiden käsittelystä ja niiden suhteen tehdyistä päätöksistä. (Yle Uutiset Keski-Suomi 2015.)

Lausuntopalvelu.fi tarjoaa mahdollisuudet pyytää ja antaa lausuntoja sähköisesti. Palvelussa voivat julkaista lausuntopyyntöjä kaikki julkishallinnon viranomaiset; kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus antaa lausuntoja.

Nuortenideat.fi on valtakunnallinen nuorten vaikutuskanava, joka kerää yhteen kuntia, kouluja, järjestöja ja nuorten vaikuttajaryhmiä, ja joiden yhteyshenkilöt toimivat nuorten tukena ideoiden eteenpäin viemisessä.

Otakantaa.fi antaa mahdollisuuden vaikuttaa yhteisiin päätöksiin jo valmisteluvaiheessa. Sivustolla voi osallistua jo tarjolla oleviin keskusteluihin ja valmisteluihin tai käynnistää oman aiheen. Palvelu on kaikille avoin, moniääninen kansalaisten, hallinnon ja päätöksentekijöiden kohtauspaikka.

Vaalit.fi kokoaa yhteen tiedon ajankohtaisista vaaleista: ehdokkaista, äänestyspaikoista, lainsäädännöstä ja vaalien tuloksesta.

Yhdenvertaisuus.fi on tarkoitettu tieto- ja materiaalipankiksi yhdenvertaisuudesta ja syrjimättömyydestä kiinnostuneille henkilöille ja organisaatioille. Sivuilta löytyy tietoa lainsäädännöstä ja tutkimuksista sekä eri vähemmistöistä.

LÄHDE

Demokratia.fi-verkkopalvelu. Viitattu 2.3.2015 ja 6.4.2015. http://demokratia.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s